speaker-photo

Raluca Anton

Psiholog

Psih. DR. Raluca Anton –este doctor în psihologie, psihoterapeut specialist și supervizor în psihoterapii. Are o vastă experiență în terapia individuală a problemelor emoționale ale adulților, dar și în psihoterapia de familie. De-a lungul anilor, a susținut diverse proiecte prin care a promovat în rândurile publicului larg psihologia validată științific, unul dintre aceste proiecte fiind emisiunea „Jurnal de Psiholog“ si “Love is fun, but complicated” pentru revista Alist by Andreea Esca. Este gazda podcastului Jocurile Mintii.

09:45 - 10:45

23 Mai Conferință

Managementul stresului și îmblânzirea anxietății

Vorbim foarte mult despre stres, dar înțelegem, de fapt, destul de puțin din felul în care acesta apare și funcționează. Practic, stresul este vârful unui iceberg pentru fiecare dintre noi. El stă confortabil pe o serie de mecanisme care îl susțin, însă ce facem fiecare dintre noi, de cele mai multe ori, e că încercăm să modificăm doar ce vedem la suprafață.

Sigur, făcând asta poate să apară o iluzie a schimbării, însă această schimbare nu se menține în timp. Pentru a putea schimba cu adevărat ceva, este necesar să învățăm să trecem dincolo de suprafață și să analizăm povestea personală a acestui fenomen. Ba mai mult decât atât, să îi înțelegem și valențele pozitive pentru că, surprinzător, ele chiar există.